28 d’abril de 2008

5 capítol - Viatge a Tailandia

5-11-2007 Avui sí, ens ho mereixem, i ens toca llevar-nos sense despertador, ens sentim cansats, ja que ahir a la nit dues alemanyes les quals havíem vist al bar de la Guest House, i que s’havien pres cerveses XL, no tenien ganes de callar i tota l’estona bla bla bla, a part hi havia un generador a prop i quan ficaves el cap al matalàs només sentíem aquell maleït soroll del generador.
Un cop llevats, mini autobús i cap a la Old City de Sukhothai, un cop allà lloguem bici (40 baths) i cap a passejar. Les distancies son un pel llargues, però al ser tot pla ajuda a no cansar-se tant. Primer anem a veure els temples de la part est de la Old City, el Wat Sorasak, que es gratuït, chedi amb base amb elefants, molt maco i fotogràfic. Desprès anem al Wat Phra Pail Luang, temple crec estil Kmer, ja que te chedi en forma de panotxa de blat de moro. Abans hem passat per la oficina de turisme que esta davant de unes de les entrades del Wat Phra Pail Luang, i que tenen una maqueta de la Old City, la qual et fas una lleugera idea del gran que es/era el recinte.
A continuació hem anat cap al Wat Sri Chum, temple molt impressionant, el qual pel davant te una paret amb un tall al mig d’accés a un gran buda assentat, el qual s’entreveu pel mig de l’escletxa.
La Núria ha comprat incens i hem fet una ofrena i pregària.
Seguidament, la gran patejada, hem anat cap al temple Wat Spahan Him, temple al nord del recinte de la ciutat i a una bona distancia, al menys a 4 km., però això no es tot, al arribar, ens trobem que aquest està a dalt d’un turó, a 200 m d’alçada i amb un caminet de pedres de 300 metres, es esgotador, però un cop allà, les vistes son molt bones, i en el temple resideix una estàtua buda dreta força curiosa. La temperatura apreta, ja que estem a 28-29º, i això es nota.
Apa doncs, ara la tornada cap a la zona interior de la Old City, però abans d’arribar a les muralles, parem a dinar amb un petit restaurant molt tranquil, on la dificultat de l’idioma, ens impedeix entendrens a l’hora de triar els plats, demanem Pad Thai i ens porten arròs, però es igual, ens ho mengem acompanyat d’una sopa molt bona, total una ganga ( 130 baths).
Anem cap a la ciutat i traves les muralles, o més ben dit, tres marges o dics de terra amb aigua entre ells, això representa que son les muralles, i anem direcció cap al Wat Sra Sri (entrada 100 baths) la qual es molt maca, amb stupa i columnes e imatges de budes. Després cap al Wat Sri Sawai, temple amb 3 chedis estil kmer, i un cop vist aquest anem a veure el Wat Thraphang Thom, temple que realment no val la pena veure.
Per cert, estaven preparant els escenaris per la festa de la lluna plena que serà el dia 23-24 de novembre.
Un cop feta la ruta, deixem les bicis, i tornem cap a la Guest House. Allà fem una merescuda migdiada, i un cop feta anem a voltar per la ciutat i a sopar igual que ahir, un Pad Thai al mateix lloc (55 baths), i tips cap a dormir.