3 de febrer del 2009

El Metge



Títol: El metge

Escriptor: Noah Gordon

Editorial: Columna-Proa

Pàgines: 590


Per començar dir-vos a opinió meva, i fent un símil amb el vi, ja que som de la terra, que és com un bon vi. Diríem que un bon vi a mesura que passa el temps millor és, doncs aquest llibre crec que és igual, a mesura que vas llegint pàgina rere pàgina millor és, fins que arribes al final, i llavors desitges que continues, però no, s’acaba.
La novel·la al meu entendre, és distreta, narrant detalls de l’època medieval a Europa i a orient, i et submergeix amb la vida, aventura i penúries del protagonista, en Rob Cole.
Aquest es un jove que viu a Londres, i que arrel d’una sèrie de situacions és veu empès a recórrer per Anglaterra acompanyat un barber cirurgia. Llavors se n’adona que ha nascut per guarir a la gent i veient que la medicina a Anglaterra està molt endarrerida, s’aventura a anar a terres llunyanes, a Pèrsia en busca dels grans metges àrabs, perquè li ensenyin el secret de la medicina.
El seu viatge cap a Pèrsia, el portarà a travessar Europa, a disfressar-se de jueu, a lluitar, fugir i enamorar-se per tal de sobreviure a l’aventura.
En fi, una gran aventura que tal com dic al principi, s’ha m’ha fet curta. Trobo que qui vulgui endinsar-se en aquella època i treure’n detalls de les maneres de viure, conèixer una mica la cultura i religió musulmana i jueu d’aquell temps, aquesta novel·la n’és l’ideal.

Puntuació: 4,95 / 5

3 comentaris:

Josep M. Ferrer ha dit...

És un llibre que l'he tingut a les mans moltes vegades, però no sé perquè, però mai m'he l'he començat a llegir. D'aquest curs no passa!!!

Pep i Nuria ha dit...

Josep M, no te'l perdis. Ja et dic jo que t'agradara.

Anònim ha dit...

How to Reach India and how to Reach other part of India like pathankot, saputara, vadodara, Mumbai Airport, ellora, solapur, mysore, corbett, agra, haridwar, ambala, Shimla, Find full travel guide over here.
Train, Airway and Road way InformationHow to Reach Ooty, How to
reach Ooty City, Ooty City Toure Guide