9 d’agost del 2008

Jocs Olimpics a la Xina

No soc pro-Tibet, ni anti-Xina, però no crec que aquests jocs siguin els més esportius i democràtics jocs olímpics, al menys d'aquests últims que s'han anat realitzant.
Una pels constants rumors de violacions dels drets humans, i dos per el control/repressió que fa el govern davant la informació, com per exempe Internet, i davant qualsevol intent d'expressió pública fora de les idees del govern.
Tenint en compte aquests motius, crec que l'organització dels jocs olímpics, el COI, no ha tingut en compte aquests motius i ha primat molt més els interessos econòmics, al igual que la majoria de països de tot el món, els quals la gran majoria de caps d'estat han assistit a la inauguració de les Olimpíades, i no han aixecat cap tipus de protesta ni boicot.


9 comentaris:

Unknown ha dit...

hola
estem tots d'acord en que hem de lluitar per defensar els drets humans.
Els mitjans van plens del que fa o deixa de fer la Xina popular.....molt bé.
Els "activictes" ianquis i anglesos van donant la nota dia si dia tb durant els jocs.....molt bé.
Quan els veurem davant les ambaixades protestant pel cop a Mauritània? per defensar els drets humans (les dones són humanes no?) als països islàmics? pels drets dels pobres als USA? per la fam dels nens al món? (causada en gran mesura pel primer món capitalista amb USA i UK al capdavant).
Es respecten els drets del negres i hispans aplicats de pena de mort als USA? (pq blancs rics no mor ni un).
Es respecten els drets a tot el món menys a la Xina oi?
La Xina dona de menjar cada dia a 1000 milions de persones, imagina't que el sistema comunista no estigués ni funcionés.....imagina el 10% de la població Xina imigrant....100 milions de pobres a les portes de Europa, Asutràlia, Japó o USA.....penseu penseu.
Visca la RPX!!! i que controlin el seu pas cap el capitalisme que no pssi com la URSS.
salut

Anònim ha dit...

La xina no és una ànima caritativa, per molt que el comunisme vulgui defensar la igualtat per tothom i els mateixos privilegis per tothom, això a la xina no passa i a cap païs del mòn tampoc. Això ho hem de tenir clar, pq a vegades ens pensem que uns són millors que d'altresi tots tenen els seus defectes i en aquest cas parlem de la xina ja que el mòn és així; en funció dels interessos mirem una banda o altre. Però, jo tinc clarissim que una xina democràtica seria molt millor a una xina comunista. La prepotència dels mandataris és present a tot arreu i si volen tanta igualtat, que donin exemple!! Hem de defensar la llibertat d'expressió, a la xina i aquí (que tampoc en tenim; recordeu els jocs olimpics del 92 i les detencions que es van arribar a fer per motius... "de seguretat").

Salut

Pep i Nuria ha dit...

Company "Josep Antoni", entenc i comprenc parcialment les teves idees o opinió, però mai es pot defensar un sistema que condiciona a les persones i priva la llibertats de ciutadans.

Unknown ha dit...

Companys tots, jo no vull ni defensar la Xina ni convéncer a ningú.
Ferran creus que el món està millor ara que quan la URSS? jo personalment dic que no.....si s'hagués fet un pas paul.latinament i de manera ordenada cap a una democràcia com més l'entenem nosaltres..(que compte! ni és la millor ni és l'única forma de democràcia possible ni factible).
El que vull dir és que em fa gràcia com tots parlen i parleu del Tibet i de la Xina...i molt pocs parlen o parleu de tots els exemples que jo us he llistat.
Qui és el país, Estat o societat a seguir? Els USA? jo crec que no senyors....
Jo si admiro algo són els països nòrdics (noruega potser una mica menys) allí sí que hi ha democràcia (i repartiment de la riquessa)...la resta....no em convenç.
I Ferran.....caldria parlar molt però el món està molt millor i més segur amb una Xina Comunista (el seu comunisme ja que una cosa són les teories polítiques i altra l'aplicació pràctica en un territori), que amb una Xina neoliberal com ho és ara Rússia...no ho vull gràcies...són 1000 milions de persones senyors....Tant malament no ho estarà fent la Xina no?
El tíbet? llibertat davant de tot, però no oblidem que el Tibet era un país de societat feudal abans l'entrada la Xina popular....i que hiha centenars de tibets pel món...però alguns podrien molestar als capitalistes de l'orbita USA i per això no es parla d'ells.
Salut i llibertat estem d'acord tots.

Anònim ha dit...

Si en el fons estem d'acord, però des de vessants diferents. El comunisme té coses bones, com les té el capitalisme o la democràcia (pq al final la democràcia porta al capitalisme); però també en té de dolentes. Com tu dius Escudé, d'això en podriem parlar molt, moltissim; però una de les coses dolentes que té el comunisme és que no respecte les persones, i una cosa dolenta que té la democràcia és que no hi ha igualtat per tothom per llei (te l'has de guanyar a copia de sacrificis) i jo, personalment, prefereixo el respecte a les persones.
Casualment, divendres passat va caure a les meves mans un article on es parlava del "gulags". Saps que són? Camps de presoners de l'antic règim estalinista. Ja veus que a tot cistell trobarem pomes podrides...

Anònim ha dit...

Efectivament ferran, es podria parlar molt...i això és el que s'ha de pretendre sempre: discutir per expossar i intercanviar.
Ara bé, pomes podrides? faltaria més. T'imagines la de pomes podrides que hi haurà en el cistell d'una organització que fa 2000 anys que funciona com és el cristianisme?, o l'islam?...estem parlant que les idees socialistes són de fa algo més de 100 anys. Pero del que em queixo és d'això...que d'uns només es destaquen les coses dolentes mentre a d'altres, que tenen una pila no es diu res.
Gulags? ....Stalin era això un Stalin (un dictador)....ell va traïr tot el que representava les idees socialistes de la revolució.
Però hi ha Gulags en cada suburbi de les ciutats capialistes, en cada nen que mor per falta d'una vacuna de la malària, per la falta d'aigua (mentre es paguen centenars de USD per una ampolla al Seraton de NYC), és un gulag veure com viuen les dones als "rics" emirats àrabs, ....bé, ja continuaré, que ara anem a dinar.
salut
escudé

Anònim ha dit...

Si noi,... el món no és perfecte i sempre trobarem de que queixar-nos. Es cert que podríem parlar d'altres temes i si vols, un dia ho fem i possiblement estaré d'acord amb tu, que el capitalisme és dolent; però ara es tracta de parlar de la Xina (que està en boca de tothom perquè si han fet uns jocs olímpics, ja que sinó, dels tibetans i de la falta de llibertats de la xina no en parlava ningú) per tant, crec que tu també m'hauries de donar la raó a mi i coincidir en que el comunisme que tenen a la Xina, no és positiu. (Els pares pagesos es veuen obligats a desfer-se de les seves filles ja que no els poden ajudar a cuidar els camps, els nens esportistes els martiritzen fins a uns extrems inhumans per tal que siguin uns campions,... i fins i tot, s'arriba a apartar una nena d'un espectacle inaugural dels JJ.OO. per ser grassoneta, quan la seva veu és la millor i la que tothom va sentir a casa seva... tot aixó (i d'altres, indiquen que no estem davant d'un païs exemplar).
Salut

Anònim ha dit...

molt bé ferran...tens raó ...però això no treu raó a les meves reflexions...jo em pregunto què fa que sí que hi dediquem el nostre temps i els nostres diners a unes injustícies i en canvi d'altres no.
- Noia grassoneta fora: ....vols que parlem del que fa Hollywood? o de la teta de la germana dels Jacksons....saps que emeten amb uns segons de retard oi? això no és censura es clar...són els USA!!! je je
- Noies out pq no treballen el camp: les dones cobren menys a occident per la mateixa feina...i no passa res, jo no veig manifestacions per queixar-nos d'aquesta discriminació diària.
- Nens atletes fins el límit: què els queda als nostres atletes d'esports poc coneguts quan es fan grans i no han tingut més que una míssera beca ADO??? També és torturar-los....ens donen lo millor de la seva vida (la joventut) a canvi de res pq mai seran mediàtics.

- Permet-me dir-te que la situació del Tibet és Wonderworld comparat amb la situació del 95% del continent africà, 85% de Sudamèrica i bona part d'Asia.

LA Xina no és modèlica...només trobo modèlics 3 països nòrdics i potser N Zealand....però si la Xina és notícia pels jocs...els USA ho són pels oscar, per la Superbowl, per les eleccions o pel que vulguis i encara no us he vist escriure per protestar per la situació de 50 milions de pobres dels USA, pel poder de les grans marques, pel poder i absoluta desvergonya del sector armamentístic (public i privat), per la llei del rifle, pels corredors de la mort (a més privats), per com devasten el medi ambient on volen, per Irak, per.......ja teniu material per omplir 10 bloggs.
apa
deu
salut

Anònim ha dit...

Ok! comte que el Pep ja et donarà l'oportunitat per carregar contra occident. Dona-li temps i segur que tenim un altre tema sucós on sucar-hi pa, que no sigui la Xina. M'agradat que al final m'hagis donat la raó... poques vegades passa!