28 d’abril del 2009

Crisis? Per qui !!

Aquest dies només tenim en boca la paraula, CRISIS, que si l’atur s’està incrementant tant, que si aquella o l’altre empresa ha plegat, que si el veï l’han acomiadat, etc., però i del tercer món, qui en parla? Com afectarà aquesta crisi a la gent més desfavorida? I el que aquí col·laborava amb alguna donació a ONG i ara ben just en té per ell perquè ja no treballa, o el qui no vol fer donacions per que qui sap el dia de demà si.... I els països del primer món, els quals destinen un petit, molt petit percentatge del seu PIB?
I per cert, segons noticies del Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial, les previsions són que la crisi provocarà que 90 milions de persones més estiguin en situació de pobresa extrema en aquest any.
Però aquesta crisi, pels països pobres no és la primera, sinó que n’és una més, primer va ser la crisi dels aliments, desprès els dels combustibles i ara una crisi que per desgracia afecta globalment a tots els països, i provocada en gran part per la mala praxis del sistema financer.
Només una dada a tenir en compte segons un portaveu de Oxfam, “la asseguradora AIG (asseguradora en problemes de liquiditat a causa de la crisi financera) ha rebut 50.000 milions de dòlars més d’ajuda que tots els països pobres junts”.

Qui estigui interessat en les perspectives del FMI i del BM us deixo link amb “Informe sobre Seguimiento Global 2009”.




2 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

Hola!

Els del tercer món estan en crisi permanent. Això, que ja és una desgràcia per ella mateixa, es veu patentat si es mira els diners que destinen els governs a salvar empreses. Potser, l'empresa val més que la vida... Trist, depriment i lamentable.

Salut!

*Sànset*

Josep M. Ferrer ha dit...

Com sempre, els Europeus, no sabem veure més enllà del nostre melic. Bona reflexió!!!