10 de març del 2010

Moda o fruit amb propietats ?

Ens trobem cada cop més davant un fruit que te'l trobes fins i tot a la sopa, és solament un dir, crec que encara aquest fruit no s'utilitza en les sopes.
Estem parlant de les baies de goji, un fruit provinent del Tibet, i de nom científic lycium barbarum.
Resulta ser, que les baies de goji s'han utilitzat sempre en la medicina xina, això vol dir que algo de bo deuen tenir quan una cultura mil·lenària l'utilitza. Aquest fruit te 19 aminoàcids, minerals i oligoelements com calci, potassi, etc. Vitamines B1, B2, B6, C i E, també té propietats antioxidants i àcids grassos essencials, i entre tantes coses bones, com sempre ni ha d'haver alguna de dolenta, i es diu que es anticoagulant i que pot interferir en medicament contra l'hipertensió i la diabetis.

En fi, com es pot veure sigui moda o no, es que el petit fruit originari del Tibet te moltes propietats beneficioses per la salud.

3 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

Les meves companyes de pis em van introduir el concepte i pel pis en ronda una bossa plena. No sé, em costa de creure que tinguin totes aquestes propietats, suposo que, de moment, cap estudi científic ho ha pogut constatar, no?

Jo en vaig provar una i que vols que et digui, s'assemblen a les panses, i a mi les panses no m'agraden. A més s'enganxen a les dents!

Diuen que t'ho pots barrejar amb el iogurt, així que, per què no a la sopa també ? :P

Utnoa

atzu ha dit...

I té bon gust ? No en tenia ni idea de l'existència d'aquesta baia, ni de tan miraculoses propietats.

Pep i Nuria ha dit...

Bon gust el te. A mi m'agrada possar-ho en les amanides, les propietats que diu que te, aixo ja ho veurem amb el temps