20 de novembre del 2008

Que li ha passat a Super-Garzón?


Aquesta es la pregunta que hem faig. Com es que el jutge “estrella”, el que lluita contra tot s’ha cagat les calces aquesta vegada. Un cop haver acceptat obrir les foses i investigar les morts durant l’època franquista, ha decidit abandonar.
No ser quin tipus de pressió li han fet per que abandoni, però molt segur que ha sigut fet per d’òrgans importants del món de la justícia i política espanyola.
Uns dies abans el Ministeri Públic, va presentar un recurs davant la Sala Penal, justificant que els delictes van prescriure l’any 1977, amb la llei d’amnistia, per tal de parar la investigació del jutge Garzon.
Per tal de justificar-se davant de l’abandonament del cas, ha dit que ha comprovat la defunció del general Franco i altres alts càrrecs de la dictadura, i és per això que abandona.
Ara els casos de les foses comunes que es vulguin obrir, els hauran de denunciar els propis familiars de les víctimes, i fer-ho a traves dels jutjats de les mateixes poblacions.
Aquest canvi de rumb del Super-Garzón, a provocat una gran decepció per molta gent, les quals s’havien fet il·lusions de que s’aclarís una mica, aquest passat fosc de la historia d’Espanya i Catalunya.
En tot cas, és una vergonya que passats tants anys,encara hi hagi famílies que tinguin familiars desapareguts durant l’època franquista i encara no puguin saber on i com van morir. I el que és més greu, que es posin traves per tal d’aclarir aquestes morts i descobrir els culpables d’aquests assassinats, encara que a hores d’ara ja no podríem jutjar-ne cap, o ven pocs. Tot i així, per les víctimes i familiars d’aquestes, seria una gran cosa que es coneixes qui i com ho van fer.
En cap país europeu que jo coneix-hi, no es deixarien passar i no investigar uns fet tan important i cruels com aquests. Com es que aquí sí? Es que encara hi son els mateixos o afins a la dictadura dins el govern i justícia espanyola i no volen remoure el passat?

1 comentari:

Anònim ha dit...

100% d'acord! Espanya és un país que encara no sap que és la democràcia i es pensa que pot modernitzar-se i anar pel món donant-ne lliçons als altres... Quan el primer que s'ha de tenir clar és conèixer el passat per créixer endavant; fins que no facin això, no podran dir que són un païs demòcrata.
Dijous passat van fer un documental pel 33 que parlava de la superació de les dictadures als diferents països del món i per descomptat, cap com Espanya.