5 de novembre del 2008

Sr. Obama, canvis a la vista?


El que tothom fa uns anys s’imaginava, s’ha fet realitat, el que només es veia en alguna pel•lícula, un president d’Estats Units, negre. Si, sembla mentida, però el senyor Obama, un negre o home de color, de la manera que un ho vulgui dir s’ha convertit aquesta matinada en el nou president de la primera potencia mundial.
Ara bé, l’escenari que té al voltant i que en part li ha donat la victòria li es complicat.
Començant per un dels dilemes que manté la societat americana dividida, els soldats destinats al Iraq, que farà?
La crisi mundial que ja ha arribat, amb centenars de persones que perden la feina dia rere dia, a causa de la gran davallada del consum. L’endeutament elevat de la ciutadania, la qual no pot fer front als deutes davant les entitats financeres, amb la conseqüent pèrdua dels seus habitatges. Les entitats financeres amb problemes de liquiditat, provocat per l’abús de concessions d’hipoteques. I ara en paguen les conseqüències, amb forma d’habitatges buits que han quedar-se i els quals no cobreixen l’import deixat, a causa de la caiguda del valor dels habitatges.
Podrà el senyor Obama, canvia tota aquesta situació, tal com diu el seu eslògan, “YES WE CAN”, podrà fer un gir i reactiva de nou l’economia americana?
El temps ho dirà, però una cosa és segura, que se’l miraran amb lupa, però fer-ho pitjor que el senyor Bush es molt complicat.
De moment ja ha guanyat el primer assalt, ser el primer negre de la historia dels Estats Units.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si noi!
El k semblava impossible ja es aki!
A veure com navegar, fàcil no ho te no.
Ja veurem com ens "toca" el canvi.
Akest "WE" és molt gran. Hi ha molt en joc.
Ke tingui sort i amb ell nosaltres no!!