4 d’octubre del 2008

Aficionats de futbol, o busca-raons?


Moltes vegades, i últimament ja en son moltissimes, es sent o llegeix o es veu per la televisió, actes vandàlics, destrosses, agressions, etc., per part de grups radicals d’equips de futbol, no entenc aquesta postura d’aquests col·lectius que van a destrossar i fer mal a la gent pacifica que li agrada l’esport, però jo tampoc entenc la passivitat de molts dels clubs els quals tenen socis d’aquest tipus i no fan res per solucionar-ho.
No crec que passes res de res, si els clubs fecin com el FC Barcelona, que prohibís l’entrada a aquest tipus de seguidors. També així mateix, que la federació de futbol i de clubs també hauria de fer quelcom al respecte, ja que no m’agradaria veure en els pròxims anys partits de futbol com a sud Amèrica, on han de parar partits per les agressions entre aficions dintre dels estadis.
Crec que hauríem de mirar el sistema que utilitzen els equips i federació de futbol angles, encara que en aquest país qualsevol canvi es difícil, i aprendre d’ells, ja que allà qualsevol violent està fitxat, i en cas de violència dintre d’estadis tenen penes de presó.
També dir, que jo soc més del món del bàsquet, i no arribo a entendre el perquè d’aquesta violència que hi ha en els estadis de futbol, i quan per exemple en el món del bàsquet les aficions rivals, amb el 99,9¨% de vegades no hi ha cap tipus de conflicte, serà que son més cíviques ?