22 d’octubre de 2008

Hello London


Com sempre que podem, fem alguna escapada, i aquest cop hem triat Londres. Si una de les capitals més grans d’Europa, sempre i quan considerem Anglaterra dins Europa, que per segons que hi estan i per segons que no.
Bé, ja hi vàrem anar amb uns amics un cap de setmana de fa ja uns anys, el 2003. Llavors ja ens va impactar la ciutat, gran, grisa i atrafegada. Aquell cop vam fer més el guiri, anant a veure el Big Ben, la torre de Londres, el Tower Bridge, etc.
Però aquest cop, hem estat uns dies més, en concret 5 dies, i ens hem introduït més en altres coses a fer en aquesta gran capital.
Vam anar-hi, com no, amb avió, amb la companyia Low-cost Ryanair, sortint de l’aeroport de Reus, molt millor que el de Girona, sense gent, ni cues. Un vol de 2 horetes i ja hi som, i allà cap a un hotel ja prèviament contractat.
S’ha de dir que l’hotel, es molt recomanable, ben situat a nivell de transports, barato, i net, cosa molt apreciada quan vas a Londres, ja que barato i a la vegada net, no s’acostuma a trobar, aquest es diu Central Hotel i està a tocar de l’estació de tren King Cross, Sant Pancrass Station.
Us recomanem a qui vagi a Londres, que per comoditat i rapidesa, es faci en qualsevol estació de metro la Oyster Card, que es una targeta recarregable, i on pot pagar bus i metro, i te una franquícia de 3 lliures.
Doncs aquest 5 dies sobretot ens hem centrat a visitar els mercats diaris o de cap de setmana que fan per la ciutat, Borough Market, que sobretot es de menjar i verdures, el de Portobello, mercat molt gran, dedicat a qualsevol cosa que es pugui vendre, el mercat de Spitalfield, sobretot es d’artesans, i productes fets a mà, i el de Greenwich, on es ven roba de 2a mà.
Un cop satisfeta la vena consumista, encara que vist els preus i el canvi que va la lliura esterlina, no hem comprat res, però hem mirat un fotimer, hem anat a veure els museus.
Aquí si, amb els museus si que son tota una institució els anglesos, quins museus i com promocionen la cultura entre els seus ciutadans, no com a un altre país que conec.
Museus gegants, documentats, GRATUITS, i plens de visitants i escoles que van a visitar-los. Dels que hem anat, no ni ha cap que puguem dir que no ens hagi agradat, començarem pel que crec que es el millor i més espectacular, el Britsih Museum.
El British Museum, hi ha com ho diríem, un tros d’història de totes les cultures que han existit en l’evolució humana fins a l’actualitat. Des de la prehistòria, romans, perses, egipcis, etc. es un museu espectacular, amb quantitat d’objectes i escultures de totes les èpoques, i no sabria dir quin es el més espectacular. Si algú li agrada la historia, aquí si pot estar hores i dies. Per qui només hi vulgui estar i visitar-lo, li recomano la ruta de 3 hores que tenen al museu, o fins hi tot deixar-se anar per les diferents sales i passejar.
L’altre museu es el Natural History Museum, que com ja indica el nom es el museu d’història natural, on aquí i trobarem des de l’evolució de l’espècie animal, passant pels dinosaures, fins a tot tipus d’animals de l’actualitat, i com l’altre museu es gegant. Menció a part, per la secció de dinosaures, amb reconstruccions d’aquests gegantins animals que varen existir fa milions d’anys. Aquí no vam fer cap ruta, sols ens vam deixar perdre per les sales que tenen observant i quedant fascinats de tants i curiosos animals.
I l’altre que vam visitar, va ser el National Maritim Museum, on hi han diversos objectes de navegació, vaixells i historia naval. De com van començar els primers exploradors, i les penúries que tenien que suportar, i reproducció de l’interior d’un vaixell de vapor de principis del segle XX.
Qui vulgui també sortir de l’estrès de Londres, pot anar a l’observatori Greenwich, on hi han unes grans vistes de Londres, i on hi ha també un petit museu de com van dessarrollar diferents telescopis i con van millorar la navegació a traves de les estrelles.
Res més a dir, el resta del temps, ens l’hem passat anant amunt i avall de Londres, visitant la ciutat, comerços, etc.
Gran ciutat, però, a opinió meva, sols per passar uns dies. No saben menjar !!!! Que es això de menjar a fora al carrer, que et cobrin més si et quedes a dins a un local ! I que la gran majoria de vegades, tot el que pots triar es sandvitx, hamburgueses, pies,... això a ulls meus no es menjar, i el preu, uffffff, 3,5 lliures mínim un sandvitx, va...
No m’estranya que quan venen a Catalunya, i els hi posen una paella d’aquestes tan dolentes, ells es llepin els dits.