14 de maig del 2008

7 capítol - Viatge a Tailandia

8-11-2007 CHIANG MAI Avui ens hem deixat anar, ens hem llevat tard, a les 8:00 hores, i un cop canviat i nets, agafem els trastos i cap a fer un curs de cuina, bé jo no, només la Núria, jo a mirar i a degustar. L’escola on hem anat es diu Smart Cookery i el preu que ens ho fan es de 700 baths, però amb una mica més d’esforç ens hauria rebaixat el preu segurament.
El curs ha estat força bé, fent diversos plats, entre ells Pad-Thai, plat extremadament fàcil de fer i molt bo, i un cop finalitzat el curs et donen un llibre de receptes, es clar que amb angles.
Finalitzat el curs de cuina, fem una petita caminada per la Old City, a veure diversos Wat, tots gratuïts, i desprès ens hem mogut cap a un mercat que ens havia recomanat un company del curs de cuina, el mercat en concret es diu Wararot, que crec que està ubicat al “barri xino” de la ciutat. Hem arribat una mica tard, ja que moltes tendes ja tancaven això vol dir que tancaven a les 18 hores, forces coses, de tot, barato i sense guiris, per cert, es l’únic lloc on hem vist tendes de menjar d’insectes.
Després de tot, massatges, la Núria un d’herbes aromàtiques (500 baths) i jo un de Thai (100 baths). Un cop relaxats, tocava sopar i on millor que el mercat nocturn de Gate Chiang Mai, allà avui a tocat menjar Pad-Thai de porc i cap a dormir.
9-11-2007 CHIANG MAI Ens llevem, preparem les maletes per poder marxar a la tarda, direcció a Udon Thani. Un cop fetes, les deixem a la recepció de l’hotel. Sortim en busca del lloc on surten els cotxes-taxi que van al Doi Suteph, muntanya i temple que estan al costat de Chiang Mai.
Després de parlar amb varis xofers, i no arribar a cap acord, ja que tots et demanen entre 400-600 baths per portar-t’hi, un senyor ens comenta que el lloc on surten taxis especials direcció a Doi Suteph, i bé de preu (40 baths) es a la banda nord de la Old City.
Un cop allà, constatem que el preu és de 40 baths, sempre i quan hi hagin uns mínims de deu persones. Ens esperem i aconseguim ser 8 persones, i negociem un preu de 50 baths.
Un cop arribem, després de moltes curves en la carretera, i un ascens de més de 900 metres, ens trobem una muntanya i un temple similar a Montserrat, molt turístic i a la vegada religiós.
Ens i estem una hora i baixem, temps suficient per veure-ho tot. Anem a dinar amb tranquil·litat, ja que sortim desde Arcade Bus Station a les 19 hores cap a Udon Thani, viatjet amb bus de 12 hores, i no ser si allà dins es més un autocar o una nevera amb rodes, carai, quin fred.
Anem passant les hores com podem.